Snelle pijnverlichting en spierontspanning 

Bij Dry needling worden acupunctuurnaalden gebruikt om lokale verkrampingen in spieren op te lossen. Dit worden spierknopen genoemd, of triggerpoints.

Eén of meerdere knopen kunnen vervelend pijnlijk zijn

 

Een triggerpoint verzwakt in enige mate de spier en beperkt de richting van bewegen: de spier geeft minder goed mee. Het (bewegings) gedrag van uw dier is anders dan u gewend bent. U merkt dat er iets niet goed gaat, maar kunt moeilijk duiden wat.

 

Er is geen vergelijk voor het effect van dry needling

 

Als een triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich mogelijk even kort aan, een ‘twitch’. Dit duurt een fractie van een seconde. Het ene dier blijft er stoïcijns onder, een andere zal wat schrikkerig zijn. Het aantal ‘prikjes’ zal mede afhankelijk zijn van de reactie.

 

De spier ontspant zich

Er kan direct gemakkelijker worden bewogen. Vaak zal het behandelde gedeelte wel wat vermoeid/stijf zijn. Dat is van korte duur.